Stilovi i modeli haljina

Asimetrična haljina - privlači neobičnom siluetom

Asimetrična haljina - privlači neobičnom siluetom
Sadržaj
 1. Značajke rezanja
 2. Stilovi
 3. Vrste asimetrije
 4. Popularne boje
 5. Modni trendovi
 6. Uz što obući?
 7. Pribor
 8. Cipele

Haljine s asimetričnim elementima popularne su kod fashionistica već nekoliko sezona. Privlače namjernim neredom, nagovještavajući lakoću i slobodu. Osim toga, zbog asimetrije kroja, djevojka može otkriti određeni dio tijela i privući pozornost na njega, ali u isto vrijeme ne izgledati vulgarno i pretjerano iskreno.

Značajke rezanja

Haljine, čiji se kroj može nazvati asimetričnim, imaju sljedeće prednosti:

 • Odjeća djevojku čini zavodljivijom.
 • Vizualno, ova haljina poboljšava siluetu.
 • Uz pravi izbor asimetričnog detalja, djevojka u takvoj haljini može sakriti određene nedostatke figure.

Stilovi

Asimetrična haljina čest je odabir kada vam je potreban outfit za važnu večer ili plažu. Glavni stilovi u kojima su takve haljine predstavljene su A-oblika i lepršava silueta, kao i trapez.

Još jedan kroj koji se često koristi za asimetričnu odjeću je haljina u starinskom stilu. Figura u takvoj haljini je atraktivno drapirana i izgleda neobično zavodljivo.

Toga haljina s asimetričnim gornjim dijelom

Vrste asimetrije

Haljina ovog stila može imati sljedeće asimetrične detalje:

 1. Rukavi. Haljine s jednim rukavom izgledaju originalno i često se biraju za zabavu ili neku drugu posebnu priliku. Često se u takvim haljinama asimetrija vrha nadopunjuje neravnim rezom suknje.
 2. Suknja. Među asimetričnim haljinama najpopularniji su modeli s neravnim rubom. Djevojke koje žele pokazati svoje vitke noge obraćaju pažnju na njih, ali pritom duljinu mini smatraju previše prkosnom.Postoji dosta opcija za haljine s asimetričnim rubom. To mogu biti slojeviti odjevni predmeti koji se sastoje od suknji različitih duljina. Rub može biti koso na stranu ili natrag. Tu su i modeli s originalnim draperijama.
 3. Perjanica. Vrhunac ovih asimetričnih odjevnih kombinacija je skraćena prednja strana suknje, a stražnja strana toliko izdužena da tvori vlak. Takve haljine često se biraju kao spektakularna večernja haljina. Najbolje stoje na visokim djevojkama s vitkim nogama.
 4. Dekoltea. Haljine s asimetričnim dekolteom često biraju djevojke s lijepim ramenima. Ova verzija odjeće pomaže vizualno ispraviti asimetriju prsa, međutim, morate vrlo pažljivo odabrati model kako bi se nedostatak izgladio, a ne istaknuo. Jedna od najčešćih varijanti ove vrste asimetrije je prisutnost remena na jednom ramenu.

Popularne boje

Bijela

Ova shema boja za asimetrične haljine posebno je tražena kada tražite laganu ljetnu verziju.

Duga bijela asimetrična haljina

Najčešće, ove haljine imaju asimetričan rub i otvoreni dekolte. Također su tražene snježnobijele haljine na jednom ramenu i s ažurnim rukavima na jednoj ruci.

Crno

Haljina s neravnim dnom u crnoj boji može poslužiti kao lakonska i elegantna odjeća za svaku priliku.

Asimetrična crna duga haljina

Nadopunite ga svijetlim remenom, štiklama i zlatnim nakitom za luksuzan večernji look. Česte su i crne haljine s jednim ramenom.

Crvena

U jarko crvenoj asimetričnoj odjeći svaka će djevojka izgledati nevjerojatno, pa se nosi uglavnom kao koktel ili večernja haljina.

Asimetrična crvena večernja haljina

Najčešće su crvene haljine ovog stila modeli s jednim remenom, jednim rukavom ili sa vlakom. Proizvodi s kosim rubom nisu ništa manje spektakularni.

Asimetrija boja

Zasebno, vrijedi istaknuti haljine jednostavnog kroja, koje zahvaljujući posebnim shemama boja izgledaju asimetrično.

Asimetrična crno-žuta haljina

Ova odjeća dobra su opcija za ured, jer će kroj odgovarati kodeksu odijevanja, a boje će vam pomoći da se izdvojite od ostalih uredskih radnika.

Modni trendovi

Među odjećom ovog stila, trenutno su najpopularniji modeli s asimetričnom suknjom. S jedne strane, rub može dodirivati ​​pod ili se čak pretvoriti u vlak, a s druge strane može razgoliti nogu do koljena ili više.

Manje su uobičajeni modeli s asimetričnim vrhovima. Predstavljene su uglavnom haljinama s jednim rukavom ili asimetričnim dekolteom.

Asimetričan gornji dio haljine s jednim dugim rukavom

Uz što obući?

Asimetričnu fancy haljinu možete nositi s bolerom, krznom, jaknom ili kaputom. U prohladnim ljetnim večerima ležerne odjevne kombinacije s neravnim rubom mogu se nadopuniti mekanim blejzerom, traper jaknom ili raglanom.

Što se torbe tiče, odaberite mali clutch koji će odgovarati haljini za asimetričnu večernju odjeću. Ljetne casual haljine s asimetrijom nadopunjuju se torbom s omotnicama ili malom torbicom s tankim remenom. Uredski modeli uspješno se kombiniraju sa svjetlosnim ili crnim kožnim torbama srednje veličine.

Pribor

Asimetrični modeli haljina toliko su svijetli i izražajni da se u mnogim slučajevima nakit s njima uopće ne kombinira. Ako gornji dio takve haljine predstavlja korzet, dopuštena je prisutnost ogrlice ili lanca. Dugu asimetričnu haljinu treba nadopuniti samo prstenima ili narukvicama.

Odjeća na jedno rame također zahtijeva minimum dodataka. Bit će dovoljno staviti svijetle naušnice i odabrati atraktivnu narukvicu na otvorenu ruku.

Dekoracije za asimetričnu haljinu

Cipele

Prilikom odabira cipela za asimetrične outfite treba obratiti pažnju na klasične boje (crna, siva, bijela) ili odabrati cipele koje odgovaraju haljini. Raznobojne svijetle cipele s izražajnim dekorom mogu se nazvati neprikladnom opcijom koja preopterećuje dno.

Za asimetričnu haljinu bolje je odabrati visoku petu u cipelama ili je zamijeniti klin petom.Cipele bez pete idu samo uz kratke asimetrične odjevne kombinacije.

1 komentar

Jako volim haljine s asimetričnim rubom ili jednim ramenom)

Moda

ljepota

Kuća