Dizajn dnevnog boravka i interijera

Sve o dizajnu interijera dnevnog boravka

Sve o dizajnu interijera dnevnog boravka
Sadržaj
 1. Koja je prostorija dvorana?
 2. Dimenzije (uredi)
 3. Obrasci
 4. Uzimamo u obzir značajke
 5. Soba bez prozora
 6. Stilska rješenja
 7. Shema boja
 8. Završna obrada poda, zidova i stropa
 9. Rasvjeta
 10. Raspored namještaja
 11. Dekor
 12. Kako zonirati?
 13. Što treba uzeti u obzir pri izradi dizajnerskog projekta?
 14. Ideje i savjeti
 15. Primjeri dobrog dizajna

Svaka osoba nastoji stvoriti u svom domu ne samo moderan dizajn, već uistinu ugodan kutak u kojem će se svi članovi obitelji i prijatelji rado okupiti. Dnevna soba može biti idealno mjesto za to.

Razmotrite sve značajke takve sobe i nijanse njenog skladnog dizajna.

Koja je soba dvorana?

Dnevni boravak je vrlo funkcionalna soba, koja se često naziva hodnikom. Ovi pojmovi, iako imaju različito podrijetlo, znače otprilike isto kada je u pitanju opisivanje prostorija u stanu. Pogledajmo pobliže njihovu pojavu, a također razjasnimo je li dvorana dnevna soba.

Koncept "dvorana" pojavio se u antičko doba u Francuskoj, a ispravan izgovor bio je ženski - "dvorana". Ovaj se izraz koristio za označavanje velikih, prostranih soba s minimalnim brojem atributa namještaja, namijenjenih primanju gostiju. U dvoranama su se najčešće održavali balovi, plesovi i druga zabavna događanja, a ponekad i društvena okupljanja.

Dnevni boravak je nešto ugodnije i, u usporedbi s hodnikom, čak osobno i pomalo intimnije.

Stvar je u tome da je dnevni boravak od davnina također bio namijenjen susretu gostiju, ali to je bio samo uski krug ljudi posebno bliskih vlasniku kuće. Večeri su se provodile u povjerljivim razgovorima i obiteljskim slavljima u malom obimu.

U današnje vrijeme dnevne sobe se obično nazivaju hodnicima, pogotovo ako imaju prostor koji može primiti veći broj gostiju. Ali to je vrijedno napomenuti dvorana je ipak širi pojam, znači mnogo više, na primjer, teretana, plesna dvorana, kino, a izraz "dnevni boravak" u potpunosti opisuje namjenu prostorije i nema nikakvo drugo značenje.

Dimenzije (uredi)

Veličina sobe za prijem gostiju može biti potpuno drugačija, sve ovisi o ukupnoj površini stambenog prostora i željama njegovih vlasnika. Naravno, gozba i okupljanje prijatelja mnogo je ugodnije u velikoj prostranoj sobi, ali mali ugodan kutak neće biti lišen pažnje.

U zatvorenom prostoru 30 kvadratnih metara. m, ima dovoljno prostora za smještaj prilično velikih i istodobno udobnih atributa namještaja. Na primjer, široke sofe s velikim jastucima, masivni ormari i veliki stolić za kavu. Također možete nabaviti kućno kino i TV s velikim ekranom, što je korisno za gledanje filmova s ​​cijelom tvrtkom ili s obitelji.

Nešto manje prostran je dnevni boravak površine 25 m2. m, za koje se također mogu odabrati prilično veliki elementi namještaja i dekora. Takva soba može biti kvadratna ili pravokutna, tako da trebate urediti namještaj na temelju ovih parametara.

Ali u sobi s parametrima od 13-14 četvornih metara. m morat će pažljivije razmisliti o rasporedu i biti malo skromniji u izboru pratećeg namještaja... Možda ćete se morati snaći i s kaučem i modularnim TV zidom i nekim stvarima.

Namještaj će biti mnogo skromniji u sobi površine 11 - 12 četvornih metara. m. U ovom slučaju, situacija izravno ovisi o obliku sobe, budući da kvadratni dnevni boravak omogućuje koncentriranje kompaktnih komada namještaja u sredini, ali pravokutni omogućuje raspored atributa namještaja isključivo uz zidove.

Obrasci

Dekor u dnevnoj sobi na mnogo načina ovisi o obliku sobe, koji može biti apsolutno raznolik, budući da moderne tehnologije i rasporedi to u potpunosti dopuštaju.

Kao što je već rečeno, kvadratni oblik je svestraniji i omogućuje vam da uredite sav potreban namještaj na kompaktan i moderan način. Osim toga, ovaj se oblik smatra ugodnijim i praktičnijim u smislu osvjetljenja, jer čak i središnji luster može širiti svjetlost u sve kutove sobe.

Tu su i rasporedi s dugim uskim sobama, čiji dizajn može biti pomalo težak.

Kako se soba ne čini malom, bit će potrebno voditi brigu o posebnom dizajnu zidova, koji će pomoći vizualno povećati prostor. U tome će pomoći svijetle boje i zrcalne površine.

Mnogo je rjeđe pronaći prostore okrugli oblik, punjenje namještaja i dizajn koji neće biti tako lako smisliti. U takvim slučajevima može vas zbuniti izrada ekskluzivnog namještaja po mjeri, koji će imati prikladan oblik i skladno se uklopiti u interijer.

Također možete upoznati izdužene okrugle sobe - u obliku ovalnog oblika. Preporuke za njihov raspored i dizajn bit će iste kao u slučaju kruga.

Uzimamo u obzir značajke

Prije nego što prijeđete izravno na dizajn takve sobe, potrebno je razmotriti sve njezine značajke koje mogu utjecati i na izgled prostorije i na njezinu funkcionalnost.

Osim toga, određene značajke mogu postati prepreka kupnji ovog ili onog namještaja, kao i neke vrste preporuka za njegovo postavljanje.

Prolazni dnevni boravak

Često postoje rasporedi s takozvanim prolaznim dnevnim sobama. Ovo označava prostorije koje su između ostalih. Na primjer, između hodnika i kuhinje, ili između blagovaonice i spavaće sobe.Ovakav raspored sobe čak se može nazvati i donekle središnjim, jer da biste došli do druge točke u stanu, svakako ćete morati proći kroz nju.

Posebnost takve sobe je da ima nekoliko vrata, možda čak i nekoliko zidova, što znači da postavljanje namještaja uz zidove može biti pomalo teško.

Najčešće se u takvim sobama trosjedi i fotelje nalaze u središtu prostorije, a ormarići i TV stalci su smješteni uz zidove, gdje to prostor dopušta.

Također možete razmisliti o postavljanju malih ormarića između vrata.

Osim, pri planiranju ove vrste potrebno je voditi računa o dizajnu unutarnjih vrata i unaprijed razmisliti hoće li biti opremljeni vratima ili će biti predstavljeni u obliku prekrasnih lukova.

Za prolaze između spavaće sobe i dnevnog boravka vrata su više nužna nego neka vrsta elementa dekoracije, ali je njihov nedostatak sasvim prihvatljiv između dnevnog boravka i kuhinjskog prostora.

S balkonom

Dnevne sobe s balkonom također imaju niz značajki. Na primjer, oni također imaju dva vrata, što može dovesti do toga da namještaj bude raspoređen na isti način kao u rasporedu prolazne sobe. Treba napomenuti da ova metoda nije poteškoća ili nedostatak takvih prostorija, već je naprotiv, široko popularna.

Osim toga, u toploj sezoni balkon može postati neka vrsta ljetne verande, gdje se gosti također mogu okupiti uz šalicu čaja, čašu vina i ugodan razgovor. Za to je potrebno samo odabrati lijep ljetni namještaj, stvarajući pritom prikladnu atmosferu.

A u nekim slučajevima, najmodavci preferiraju riješite se zida koji odvaja sobu od balkona i organizirajte zajednički prostor s prekrasnim panoramskim prozorima. Treba imati na umu da će u takvim slučajevima biti potrebno pribjeći potpunoj zamjeni prozora s dvostrukim staklom, kao i kapitalnoj izolaciji i ugradnji snažnih uređaja za grijanje, budući da je prostor balkona uvijek mnogo hladniji od prostor u sobi.

Obje opcije mogu biti funkcionalni dodatak glavnom prostoru ili potpuno odvojeni prostor koji će postati vrhunac sobe i oduševiti goste.

Studio za dnevni boravak

Dnevni boravak-studio je soba, u većini slučajeva u kombinaciji s kuhinjskim dijelom, pa se može pozicionirati i kao svojevrsna blagovaonica. Prednost ovakvog rasporeda je u tome što Uvijek možete okupiti goste na ugodnom mjestu i ne napuštati susjednu sobu za osvježenje i piće. A među nedostacima može se uočiti mogući sukob interesa između onih koji se žele opustiti ispred TV-a i onih koji su u ovom trenutku zauzeti kuhanjem i mogu stvarati nepotrebnu buku.

Da bi takva soba bila udobnija, potrebno je razmišljati o kompetentnom razgraničenju radnog kuhinjskog prostora, prostora za jelo i prostora za rekreaciju.

A ako druga i treća zona mogu biti skladno kompatibilne, onda je prvoj gotovo uvijek potrebno zoniranje.

Za to se mogu koristiti različiti komadi namještaja, kao što su regali s policama ili visokim šankovima, posebne okomite rolete ili ukrasne zavjese, pregrade za klizna vrata ili konstrukcije od gipsanih ploča i mnoge druge opcije.

Osim, preporuča se da prostor za rekreaciju i kuhinja budu na određenoj udaljenosti jedan od drugog, a najbolje od svega, na različitim krajevima sobe.

Soba bez prozora

Često postoje slučajevi kada pri određivanju prostorije za organiziranje dnevnog boravka izbor pada na sobu u kojoj nema prozora. Na prvi pogled to se može činiti značajnim nedostatkom, jer dnevna sunčeva svjetlost doprinosi atmosferi udobnosti i uvijek razveseljuje, ali odsutnost prozora može se dobro iskoristiti, uzimajući u obzir druge važne nijanse.

Primjerice, prvi korak je osigurati da u prostoriji ima dovoljno svježeg zraka, pogotovo ako je ograničena i ima jedan ulaz.

Stvari su puno jednostavnije s prolaznim sobama bez prozora, jer se ventiliraju stvaranjem propuha i neće biti teško.

Osim, u prostoriji bez dnevnog svjetla, rasvjeta treba biti dobro organizirana, tako da, ako je potrebno, možete stvoriti intimnu atmosferu u sobi sa sumrakom ili prijateljskom, pogodnom za komunikaciju - s punim jakim svjetlom.

Također se preporuča da cjelokupni interijer prostorije bude što svjetliji, sa svijetlim detaljima, tako da u nedostatku prozora ne djeluje mračno i tmurno. Dnevni boravak treba stvarati osjećaj sigurnosti i opuštenosti, a ne tjeskobe. A ako namještaju dodate puno detalja od tkanine i jastuka, tada će soba zasjati novim bojama i bit će ugodnija.

Na tavanu

Potkrovljem se obično naziva soba na gornjem katu kuće, koja pripada potkrovlju, koje se aktivno iskorištava. Također, stanovi u potkrovlju mogu se pripisati stanovima na više razina koji se nalaze na gornjim katovima kuća i imaju prozore na krovnoj površini. Odnosno, dnevna svjetlost uvijek ulazi u sobu odozgo, što je neosporna prednost.

Ovakav raspored prozora daje vam mnogo više mogućnosti za postavljanje velikih predmeta namještaja, na primjer, ormarića ili kutija za posuđe uz zidove. Osim toga, uvijek će postojati mjesto za nadopunu interijera stilskom originalnom slikom, što će također pozitivno utjecati na cjelokupni koncept dizajna.

U pravilu, takve sobe mogu imati samo jedna vrata u zidu ili ih uopće ne imati ako se soba nalazi na gornjem katu privatne kuće. U ovom slučaju, ulaz u dnevni boravak u potkrovlju je izravno u podu.

Stilska rješenja

Raznolikost stilskih smjerova omogućuje vam da dizajnirate određenu sobu u skladu s bilo kojim preferencijama okusa, a miješanje stilova omogućuje vam stvaranje doista neobičnog i jedinstvenog interijera. Pogledajmo pobliže najpopularnije opcije za stilski dizajn dnevnih soba.

Klasici, koji nikada ne gube popularnost, imaju karakteristične značajke svojstvene samo ovom stilu. Veliki broj pretencioznih elemenata namještaja, obilje kristala, srebra i pozlate, kao i dekoracija soba sa stupovima - sve to klasičnom stilu daje više sjaja i luksuza.

Također, atributi namještaja u takvom interijeru mogu biti ukrašeni gracioznim cvjetnim ornamentima i ažurnim rezbarijama, a sam interijer nadopunjen je glomaznim rasvjetnim tijelima, starinskim svijećnjacima i debelim zavjesama.

Stil Provence u dnevnoj sobi je ono što vam je potrebno za stvaranje ugodnog i intimnog kuta. Velik broj prirodnih elemenata i prirodnih materijala pomoći će u stvaranju atmosfere topline i mira, a meke nijanse će sobi dati sofisticiran izgled.

Osim atmosfere udobnosti, u ovom stilu postoje i note svježine i romantizma. Sličan učinak postiže se uz pomoć grubih površina, korištenja starog namještaja i prisutnosti tkanina, pletenih i vunenih elemenata.

Prisutnost velikog slobodnog prostora i minimalnog namještaja karakteristične su značajke stila potkrovlja, koji izgleda pomalo ležerno i hrabro, ali je u isto vrijeme nevjerojatno elegantan i popularan.

Ovaj stilski trend karakteriziraju grubi elementi dizajna, na primjer, cigla ili nasumično nanesena teksturirana žbuka. Također, odgovarajući ukrasni elementi koriste se u obliku namještaja neobičnog oblika, originalnih slika i fotografija, kao i raznih uličnih znakova, plakata, pa čak i prometnih znakova.

Čvrst i sofisticiran engleski stil možda neće biti sasvim prikladan za uređenje dnevnog boravka, jer svi atributi namještaja i materijali u njemu izgledaju pomalo glomazno i ​​vizualno otežavaju prostor.

Zasebno, vrijedi istaknuti moderan stil, čije su karakteristične značajke praktičnost i praktičnost. Svi atributi namještaja trebaju biti što je moguće raznovrsniji, kompaktniji i funkcionalniji.Također, u dizajnu modernog stila, upotreba beskorisnih dodataka nije dopuštena bez ikakve druge svrhe osim dekora.

Shema boja

Ponekad je prilično teško odlučiti se o rješenjima boja u dizajnu interijera dnevnog boravka, jer je važno ne samo odabrati ugodne nijanse, već ih i pravilno kombinirati jedni s drugima. Često možete pronaći interijere preopterećene bojama ili, obrnuto, s nedostatkom svijetlih detalja. Kako biste izbjegli takve probleme, preporuča se pažljivo proučiti sve aspekte ovog pitanja.

Primjerice, mora se imati na umu da obilje bogate i tamnoplave u unutrašnjosti prilično je rijetko i izgleda pomalo vulgarno i neukusno. Ali korištenjem plavi detalji kao dekor sasvim prikladno i izgledat će vrlo elegantno.

Ova nijansa dobro se slaže s bijelom, sivom, plavom i drugim hladnim svijetlim bojama.

Lila nijansa u unutrašnjosti takve sobe može se predstaviti u dvije verzije - zasićeno svijetlo ili blijedo i nježno. A ako se prva opcija koristi uglavnom u prezentaciji namještaja, onda bi druga mogla postati glavna nijansa dizajna sobe. Također, pored ovih boja savršen je ljubičasti ton.

Smeđe nijanse u unutrašnjosti dnevnog boravka prilično su česte, bilo da su to tamni tonovi ili svjetliji i nježniji... U pravilu, atributi namještaja ili podne obloge ukrašeni su tamnim bojama, dok se svijetli koriste kao stropne i zidne obloge, kao i sitni dodaci od tkanine.

Jako popularno pastelne nijanse u uređenju interijera, posebice kada su u pitanju puderaste, vanilijske, nježno blijedoplave i svijetle mentolne nijanse. Ovim cvijećem najčešće se ukrašavaju zidovi, jastuci ili lijepi stolnjaci i salvete na stolu. Takve dnevne sobe izgledaju vrlo nježno i stvarno ugodno.

Izgleda vrlo impresivno nijansa pistacija u dizajnu prostora, naglašavajući sve njegove prednosti. Osim toga, ovaj ton je univerzalan i organski se kombinira s tamnim i svijetlim podovima. Ali kada ispunjavate sobu, trebali biste izbjegavati odabir namještaja u svijetlim agresivnim bojama, jer će se u ovom slučaju interijer pokazati šarolikim i neudobnim.

Završna obrada poda, zidova i stropa

Kada je u pitanju uređenje sobe, morate biti izuzetno oprezni i selektivni. O korištenim materijalima izravno ovisi ne samo izgled dnevnog boravka, već i vijek trajanja ove sobe, kao i očuvanje izvornog izgleda. Osim toga, funkcionalnost prostora ovisit će i o nekim nijansama.

Primjerice, ne igra važnu ulogu samo mjesto ulaza, već i smjer u kojem će se vrata otvarati i zatvarati.

Ako koristite knjigu vrata ili drugu opciju koja ima klizni mehanizam, tada smjer njegovog kretanja nije bitan, a prilikom ugradnje klasičnog krila vrata treba ga napraviti tako da se otvara prema van kako bi se uštedio unutarnji prostor.

Bez obzira na to imaju li vrata vrata ili su organizirana bez njih, ona u svakom slučaju moraju biti u skladu s tim uređena. A ako će u prisutnosti platna biti dovoljno lijepih padina, tada otvor bez vrata daje prostor za let dizajnerske mašte. Otvor se može završiti žbukom ili zalijepiti tapetama, tada se neće isticati, ali se može ukrasiti prekrasnim lukom s izrezbarenim elementima ili proizvodom s malim policama za veću funkcionalnost.

Za ukrašavanje zidova takve sobe ne možete koristiti premazi otporni na vlagu, budući da se dnevna soba rijetko susreće s problemom prodiranja tekućine. Savršeno će se uklopiti kvalitetne tapete, drvene zidne ploče ili dekorativnu žbuku, kojom možete stvoriti teksturiranu teksturu na zidu.Osim toga, vrlo često se koristi boje i lakovi i foto kolaži.

Savršeno kao podna obloga laminat ili parketna pločakoji imaju dovoljnu snagu. Također je dopušteno koristiti linoleum i tepih s malom hrpom, jer se duga vlakna mogu zapetljati i kotrljati. Nije isključeno i keramička pločica, posebno u kući onih koji vole večer provesti u bučnom društvu uz nargilu.

Što se tiče dizajna stropa, ovdje možete dati slobodu mašti i razmotriti sve mogućnosti. To može biti tapete, pločice za farbanje, jednostavna završna obrada bojama, viseće strukture ili rastezljive tkanine, a i završetak je isti dekorativna žbuka.

Rasvjeta

Prilikom organiziranja rasvjete u prostoru dvorane potrebno je uzeti u obzir nekoliko nijansi.

 • Centralna rasvjeta bit će na mjestu ako se glavni atributi namještaja nalaze u središtu sobe i koncentrirano je glavno mjesto zabave.
 • Ako u sobi postoji nekoliko stolica, preporuča se rasporediti pored njih dodatni izvor osvjetljenja. Na primjer, zidne svjetiljke ili elegantne podne svjetiljke.
 • U nekim slučajevima se koriste LED trake u boji, smještena u stropnom prostoru uz vijenac ili na drugim mjestima. Rasvjeta u boji pomoći će uljepšati atmosferu i stvoriti pravu atmosferu za bučnu večer s prijateljima.
 • Dopušteno za korištenje ormari ili police s pozadinskim osvjetljenjem, zahvaljujući kojoj možete stvoriti intimnu atmosferu sumraka za romantično okruženje.
 • Također prilično česta točkovna stropna rasvjeta... Na primjer, male kružne svjetiljke smještene iznad određenih komada namještaja ili dnevnih soba koje imaju zasebne prekidače i mogu raditi neovisno jedna o drugoj.

  Također je vrijedno napomenuti da se prilikom organiziranja rasvjete često koriste prekidači koji se nalaze na različitim krajevima prostorije, tako da u bilo kojem trenutku možete uključiti ili isključiti bilo koji dio rasvjetnih tijela.

  Raspored namještaja

  Raspored namještaja igra vrlo važnu ulogu u dizajnu svake sobe, jer u tom procesu možete ispraviti nedostatke prostorije, obraćajući pažnju na prednosti, a također se igrati s prostorom kako biste promijenili njegov vizualni izgled. percepcija.

  Kao što je prethodno navedeno, Najuspješniji način postavljanja atributa namještaja u prostrani dnevni boravak je središnji raspored tapeciranog namještaja i ormara po obodu prostorije. Takvim rasporedom možete vizualno zonirati prostor bez korištenja dodatnih detalja, budući da će i sam namještaj biti takvi detalji.

  Također, ako ima slobodnog prostora, sofe i fotelje se mogu rasporediti u obliku slova "P", a u centar se može postaviti mali stolić na koji uvijek možete staviti piće i grickalice namijenjene filmskoj večeri. .

  Oni će pomoći ispraviti nedostatke u prostoru i malo vizualno povećati kutne ormare za stvari ili za posuđe. Posebno su popularni modeli bez bočnih ploča, ali se često čine manje prostranim, iako dubina takvih proizvoda govori suprotno. Takvi atributi namještaja, postavljeni u najmanje dva kuta dnevne sobe, pomoći će da njezini obrisi budu mekši i neće zauzimati previše prostora.

  Ako ne planirate ispuniti sobu velikom količinom namještaja, ali je prostor za pohranu i dalje neophodan, preporuča se nabaviti niski, ali dugi ormarić koji će biti smješten uz zid, kao i zidne ormariće ili police.

  Na ormarić se može postaviti televizor bilo koje veličine, a ormarići i police prikladni su za odlaganje posuđa ili ukrasnih predmeta.

  Također, mekani pufovi i male funkcionalne komode savršeno će se uklopiti u okvir prostorije ove vrste.

  Dekor

  Dekorativni elementi u unutrašnjosti apsolutno svake sobe bit će samo prednost, ako se koriste u razumnim količinama i odabiru uzimajući u obzir stil interijera i opću ideju.

  Na primjer, buket svijetlog cvijeća bit će vrhunac interijera u bijelim tonovima sa svijetlim detaljima, ali u sobi s dizajnom u pastelnim i golim nijansama izgledat će pretenciozno i ​​neprikladno. Vrijedi napomenuti da je cvijeće vrlo često dekor sobe, bilo da se radi o rezanim živim biljkama i opcijama u posudama ili umjetnim proizvodima.

  Kao dodaci često se koriste male vaze i veći podni modeli, svijećnjaci, lijepe figurice, pa čak i satovi. Svi ovi predmeti mogu imati isti stil kao i opći interijer, ili biti potpuno neutralni, što ih čini svestranim za svaku prostoriju.

  Prilično neobičan dekor dnevne sobe može biti akvarij. Iako mu je potrebna posebna njega i određeni uvjeti pritvora, ipak je vrijedan novca i truda. Stvar je u tome da će soba s akvarijem i njegovim stanovnicima biti živahnija, a promatranje riba pomoći će da se smirite i opustite nakon napornog dana na poslu.

  Osim toga, kao ukrasni elementi vrlo se često koriste deke, prekrivači, mekani jastuci i tekstilni ukrasi.

  Kako zonirati?

  Vrlo često može biti potrebno zonirati prostor ako su sobe susjedne ili jedna soba mora obavljati nekoliko funkcija. Najupečatljiviji primjeri su kuhinje u kombinaciji s dnevnim boravcima ili male sobe koje bi trebale kombinirati prostor za goste i spavanje.

  Pregrade od gipsanih ploča ili male police za namještaj pomoći će odvojiti kuhinjski prostor od prostora hodnika. Ne biste trebali graditi previše glomazne strukture, jer će negativno utjecati na ukupni prostor.

  Bit će dovoljno elemenata visine ne više od jednog i pol metra, koji se također mogu opremiti rasvjetom i policama.

  Za zoniranje se mogu koristiti zavjese. Štoviše, u takve svrhe prikladna su i obična dvostrana platna i proizvodi na lancima koji se sastoje od perli, kao i rimski modeli s vertikalnim mehanizmom za podizanje. A ako se prve dvije opcije koriste za potpuno zatvaranje jedne zone od druge, tada rimske zavjese obavljaju funkciju pregrade i samo djelomično dijele prostor.

  Također možete podijeliti prostor u zone korištenje stalka s akvarijem, veliki stalak za lonce za cvijeće, kao i uz pomoć ukrasnih rezbarenih pregrada. Bilo koja od ovih opcija neće biti samo razgraničenje zona, već i vrlo učinkovit dekor.

  Što treba uzeti u obzir pri izradi dizajnerskog projekta?

  Prije nego što nastavite s detaljnijim razvojem projekta interijera dnevne sobe, potrebno je uzeti u obzir mnoge važne nijanse. Na primjer, pojedinačne značajke veličina i oblika prostora, koje u potpunosti isključuju mogućnost korištenja gotovih rasporeda i podrazumijevaju stvaranje novog, jedinstvenog dizajna prikladnog za određenu sobu.

  Ako niste sigurni u svoje sposobnosti i sumnjate da ćete moći promisliti interijer do najsitnijih detalja i oživjeti svoje planove, preporuča se da potražite pomoć dizajnera i tvrtke koja se bavi renoviranjem prostora. . Dizajnerske ideje su ponekad prilično nestandardne, pa ih samo profesionalci mogu oživjeti.

  Ako želite vidjeti istinski elitni skupi interijer u svojoj dnevnoj sobi, onda biste trebali koristiti odgovarajuće vrhunske materijale, koji ne samo da imaju karakterističan izgled, već imaju i visoku razinu kvalitete i trajnosti, što znači da će trajati mnogo dulje nego jeftinije.analozi.

  Ako je vaš cilj maksimizirati uštede i stvoriti povoljniju opciju dizajna, preporuča se odabrati jeftinije završne materijale i atribute namještaja, kao i pribjeći nekim trikovima.

  Na primjer, dizajn sobe u stilu minimalizma, koji će vas spasiti od korištenja nepotrebnih dodataka, a time i nepotrebnih troškova.

  Prednost dnevnih soba u seoskim kućama je to tijekom izgradnje možete postaviti potrebni oblik i parametre za sobu. Sve je puno kompliciranije s prostorima u stanu, jer je u kućama od ploča i cigle često zabranjeno rastavljanje zidova kako bi se povećao prostor. Morat ćemo djelovati na druge načine i učiniti dvoranu prostranijom zbog dizajnerskih trikova.

  Također možete razmotriti opciju s izgradnjom malog podija, na kojem će se nalaziti prostor za rekreaciju ili prostor za gozbu. Ali u ovom slučaju trebate paziti da podij ne zauzima previše prostora i ne stvara prepreke slobodnom kretanju po sobi.

  Ideje i savjeti

  Pa, tako da unutrašnjost vašeg dnevnog boravka privlači pažnju i iznenadi vaše prijatelje, preporuča se poslušati neke savjete i neobične ideje stručnjaka.

  • Kako bi soba izgledala svjetlije i prostranije, možete koristiti sjajno platno za rastezljiv strop. Najbolje ga je držati u neutralnoj bijeloj boji, jer opcije za druge nijanse možda neće dati ovaj efekt.
  • Ako prostor sobe dopušta, preporuča se kupiti kauč u obliku slova U s ukrašenim leđima, koji se može nalaziti u središtu sobe. Ovaj model može primiti puno veći broj ljudi od jednostavne sofe s dodatnim stolicama.
  • Elegantni interijeri rijetko imaju monokromatski dizajn zidova, najčešće su kombinacija neutralnih tapeta i platna sa zanimljivim ornamentima i uzorcima.
  • Da biste sobu učinili funkcionalnijom, možete pokupiti kauč na razvlačenje. U tom slučaju gosti koji ostaju budni do kasno mogu prenoćiti i udobno spavati.
  • Ako trebate popuniti prazan prostor na zidovima, preporuča se koristiti obične ili modularne slike s neutralnim uzorkom koji će se svidjeti svim članovima vaše obitelji. U pravilu se takve slike skladno uklapaju u interijer i ne dosade se dugo.
  • Također, dizajneri ne preporučuju odabir tekstila za dekor sa presvijetlim ispisom, jer ćete ga uskoro poželjeti promijeniti. Izvrstan izbor bili bi proizvodi u neutralnim bojama bez uzorka.

  Primjeri dobrog dizajna

  Sofisticirani stil dnevnog boravka u nježnim pastelnim bojama privući će nježne i osjetljive naravi. Meka udobna sofa je svojevrsno granično mjesto između prostora za opuštanje i blagovaonice.

  Velika sofa u obliku slova U savršeno se uklapa u interijer dnevne sobe u prigušenim tonovima sive i smeđe. Kompoziciju nadopunjuju neobični detalji - originalni stolić za kavu i stolica za ljuljanje.

  Upečatljiv primjer zoniranja kuhinje i stambenog prostora pomoću pregrade od gipsanih ploča s ugrađenim TV-om. Interijer je uređen u neutralnim svijetlim bojama i nadopunjen nekim svijetlim detaljima, što mu daje još više originalnosti.

  Prekrasan minimalistički dnevni boravak nema nepotrebnih detalja i izgledao bi pomalo prazno da nije svijetlih detalja u obliku jastuka i slika. Veliki stolić za kavu, smješten između dvije sofe, ima prozirnu staklenu površinu, što ga čini idealnim za ovu postavu.

  Glavne tajne dizajna dnevne sobe pogledajte u nastavku.

  bez komentara

  Moda

  ljepota

  Kuća