Stilovi i modeli haljina

Haljine od otpadnog materijala - od jednostavnih do najekstravagantnijih slika

Haljine od otpadnog materijala - od jednostavnih do najekstravagantnijih slika
Sadržaj
 1. Raznolikost otpadnog materijala
 2. Zašto vam je potrebna originalna haljina
 3. Od muške košulje
 4. Od majice ili majice
 5. Od šala
 6. Od muških kravata
 7. Iz šatora
 8. Papir
 9. Iz sjajnog časopisa
 10. Jestivo
 11. Od kuglica
 12. Od posuđa
 13. Iz vreće za smeće
 14. Iz vrećica
 15. Od diskova
 16. Od munje
 17. Od selotejpa
 18. Jesenje lišće
 19. Od cvijeća i biljaka
 20. Od drugih materijala

Tijek vremena se ne može zaustaviti. Ne staje ni moda. Svakim danom postaje lakše pratiti modne trendove, jer se na modnim pistama pojavljuje sve više odjeće od improviziranih materijala.

Haljine koje se izrađuju sami ne pokazuju samo vašu izradu i kreativnost, već i osvježavaju vašu garderobu s nekoliko novih, originalnih outfita. Većina haljina predstavljenih u članku nije baš prikladna za svakodnevni život, ali nekoliko ideja savršeno će se ostvariti i učiniti vaš izgled zanimljivijim.

Haljina od papira

Raznolikost otpadnog materijala

Za izradu odjeće od dostupnih alata, sve je prikladno osim glomaznih i teških materijala.

Jednom riječju, vrijedi iskoristiti sve što je ležalo na polukatu, a već je jednom nogom bilo u kanti za smeće.

Zašto vam je potrebna originalna haljina

Improvizirana haljina omogućit će vam da pokažete svoju kreativnost, sudjelujete u natjecanju, istaknete se na proslavi, a također i ažurirate stare odjeće koje su izašle iz mode ili vam je već dosadno.

Štoviše, ovo je najoriginalniji način kupnje para haljina bez posebnih financijskih troškova.

Haljina od plastičnog posuđa

Od muške košulje

Na vrhuncu popularnosti sada su haljine iz muške košulje velike veličine. Možete pronaći mnogo načina da košulju pretvorite u haljinu, ali mi ćemo se usredotočiti na dva glavna.

Prvi način je bez šivanja.Košulju pričvrstimo na sebe tako da dekoltea bude viši od prsa, a ovratnik postane poput obruba. Omotajte rukave oko struka i zavežite ih mašnicom. Neobična i elegantna haljina je spremna!

Više pročitajte u članku o kako napraviti haljinu od muške košulje.

Haljina iz muške košulje

Druga opcija, kao što ste već shvatili, je transformacija košulje u haljinu pomoću šivanja. Internet je prepun najrazličitijih metoda preinake, tako da lako možete pronaći onu koja vam odgovara i izgledati izvanredno i sjajno.

Primjer haljine iz muške košulje

Od majice ili majice

Još jedan popularan materijal je muška majica ili majica. Ovdje također ima mnogo prekrasnih i zanimljivih modela.

Haljina od muške majice

Ako je majica velika, a vi ste mršava djevojka, ovu majicu možete šivanjem pretvoriti u haljinu.

Haljina od muške majice

Od šala

Pareo za plažu ili veliki šal lako se može transformirati u haljinu.

Haljine sa šalom

Uzimajući dva identična šala, zavežite ih na jednom kutu. Recimo da će to biti desno rame. Jedan šal bacamo naprijed, drugi natrag. Uzimamo stražnji šal za bočne kutove i vežemo ga s desne strane, a bočne kutove prednjeg - na vrhu i na lijevoj strani. Dodajte tanak remen za remen i divni ste!

Ljetna šal haljina

Od jednog šala možete stvoriti i zanimljiv outfit tako što ćete ga vezati na razne načine.

Haljina sa asimetričnim šalom

Od muških kravata

I prije toga je došla moda, a s njom i dizajneri. Kravate, sašivene i organski usklađene jedna s drugom, pretvaraju se u nenadmašnu i raskošnu mini haljinu. Ako imate puno materijala na zalihama, možete kreirati haljinu maksimalne duljine.

Ekskluzivno i izvrsno izgleda haljina izrađena od dvobojnih kravata, ne samo sašivenih, već na nekim mjestima u tkanju.

Iz šatora

Zašto ne? Zamislite haljinu s otvorenim i uklopljenim gornjim dijelom, patentnim zatvaračem sprijeda, dugom suknjom, a straga vlakom. Izrađena u nekoliko boja, ova haljina sama po sebi izgleda impresivno. A ako uklonite sve što ukazuje na prethodnu namjenu i upotrebu tkanine, onda će malo ljudi pogoditi da ste ovu haljinu stvorili od improviziranih sredstava.

Kreativci su otišli dalje i spojili turizam s modom, kreirajući šatorske haljine.

Papir

Svaka kuća je renovirana, nakon čega su ostali komadi, ili čak role tapeta i papira. S vremenom su se zaprašili na tavanu ili polukatu. Vrijeme je da ih nabavite i udahnete im drugi život stvarajući papirnatu haljinu vlastitim rukama.

Haljina sa tapetama

Napravite pripijeni gornji dio s nekoliko rola papira oko torza. Zalijepite papir sa stražnje ili bočne strane trakom. Na ovaj način možete napraviti i ravnu suknju koju povezujemo s bodicom. Ako vam se ova opcija ne sviđa, možete uzeti staru suknju, na koju možete pričvrstiti konusne prstenove od papira i to u nekoliko slojeva. Dobit ćete voluminoznu i lepršavu suknju. Na taj način možete šivati ​​vlak ili dodatne slojeve.

Najnevjerojatnije je to što se stvaraju cijeli ateljei za izradu originalne odjeće.

Za izradu papirnate odjeće možete uzeti: tapete, novine, časopise, salvete, omote slatkiša, kutije, ambalažu, karton, valoviti papir, pa čak i toaletni papir.

Haljina u prahu

No, neće svima pasti na pamet šivati ​​haljinu iz dječje knjige.

Knjižna haljina

Haljine od papira mogu se nositi i nekoliko puta ako se pažljivo režu "po šavu", što se potom zalijepi trakom. Jednostavno i praktički besplatno. A glavna stvar je lijepa. Nije ni čudo što kažu da je sve genijalno u jednostavnosti.

Iz sjajnog časopisa

Apsolutno svatko kod kuće ima hrpe nepotrebnih sjajnih časopisa u kojima volite jedan ili dva članka. Izrežemo ili trgamo artikle i stavljamo ih u tatu, a časopise stavljamo na haljinu. Još niste imali haljinu iz časopisa?

Igla i konac, klamerica, škare, časopisi, traka i osnovna haljina su sve što vam treba.

Jestivo

Od slatkiša

Da, niste čuli. Ako niste sladokusci, pokušajte napraviti haljinu od slatkiša.Raznolikost omota pomoći će vam u stvaranju određene sheme boja, a slatkiši različitih oblika pomoći će vam da ukrasite različite elemente odjeće.

Haljine od bombona

Sve što trebate je kupiti slatkiše i naoružati se iglom i koncem. Zašijte slatkiše na staru haljinu, slažući ih kako vam mašta kaže - i sigurni ste u uspjeh. Bit ćete kraljica bala, glavna stvar je da se klonite sladokusaca.

Od čokolade

Od ovog divnog deserta nastaju cijele kolekcije haljina koje zaokružuju festivale čokolade.

Od voća i povrća

Za vegetarijance i one koji vode zdrav način života umjetnica iz Koreje stvara haljine od kupusa, luka, začinskog bilja, kore od banane i drugog ukusnog i zdravog povrća.

Od pečenja

Modni dizajneri su pokazali kako se puf rukavi mogu zamijeniti ukusnim kruhovima. U ekstravagantnom modnom svijetu mjesto su našle i obične bagele. Korištene su kao ukras.

Od mesa

Jestiva, ali ne baš ukusna haljina od sirovog mesa. Također ne izgleda estetski ugodno, ali to nije spriječilo Lady Gagu da ga koristi u svoje šokantne svrhe.

Mesna haljina

Od kuglica

Za odvažne eksperimentatore prikladna je ideja balon haljine. Za stvaranje su prikladne i duguljaste kuglice za modeliranje i obične kuglice koje ukrašavaju interijer.

Balon haljina

Možete ih povezati u svim vrstama tkanja i uzoraka - sve je u vašim rukama i ovisi o vašoj mašti. Lagana haljina od kuglica efektno i nezaboravno svjetluca i igra se svjetlom, prikladna za odlučne djevojke koje se ne boje biti u centru pažnje.

Haljina napravljena od kuglica za igraonicu nježno će vratiti nostalgiju za djetinjstvom. Ako vam glomazna silueta malo smeta, onda ih možete zamijeniti lopticama za dezodorans ili teniskim lopticama, prethodno ih ukrasite.

Dizajnerska balska haljina

Od posuđa

Nakupljene vilice i žlice, kao i metlice, također se mogu zloupotrijebiti. Haljina od plastike je pristupačnija i izgleda nježno, dok će haljina od nehrđajućeg čelika dati željenu oštrinu slici.

Nemojte pretpostavljati da je razbijeno posuđe nesretno. Srećom, u obliku nove haljine. Ovako možete stvoriti remek-djelo uz pomoć porculanskih krhotina.

Porculanska haljina

Iz vreće za smeće

Izrađeno od vreća za smeće za stvaranje fantastičnih i prekrasnih haljina. Napuhane torbe stvorit će bujnu odjeću princeze. A torbe izrezane na rubove, a zatim ušivene bujnim volanima pomoći će stvoriti sliku amazonskog ratnika.

Haljine s koricama iz crnih torbi izgledaju spektakularno. Ovaj izgled savršen je za proslavu Noći vještica.

Kratka haljina za smeće

Također je vrijedno obratiti pažnju na drugu plastiku za kućanstvo. Dno boca čini sjajnu haljinu. I od jednokratnog posuđa - kombinirana odjeća princeze iz bajke.

Haljina iz boca

Iz vrećica

Karirane ili, prema običnom puku, bazarske torbe nisu najgori materijal za stvaranje neobičnih odjevnih kombinacija. Osim toga, kavez je uvijek u modi.

Haljina u kariranoj torbici

Od diskova

Na staru običnu majicu, majicu ili haljinu možete šivati ​​diskove ili komade diskova - odjeću za odlazak u klub ili diskoteku.

Haljina od diskova izgleda zanimljivo i neobično, a zahvaljujući svojim reflektirajućim svojstvima izgleda i spektakularno.

Od munje

Haljina od patentnih zatvarača, koju je predstavio jedan mladi dizajner, izgleda iznenađujuće i ekstravagantno. A što smo mi, nismo li dizajneri? Zatvarače šivamo zajedno po uzorku i bez strelica. Veličinu prilagođavamo sebi.

Možete kreirati kombiniranu haljinu u kojoj je steznik ili suknja izrađena od patentnih zatvarača, a drugi komad je preuzet iz druge odjeće. Ispast će vrlo elegantno i zanimljivo.

Haljina sa patent zatvaračem i šifonom

Od selotejpa

Iznenađujuće, raznobojna ljepljiva traka pomaže u stvaranju funky, kiselih haljina za zabave.

Jesenje lišće

U jesen će haljina od lišća biti vrlo zgodna i proračunska opcija. Da biste ga stvorili, potrebni su vam čisti cijeli listovi koje šivamo za rep po istom principu kao i diskove. Izgleda ukusno i svježe. Ipak, postoji nekoliko značajnih nedostataka na koje vrijedi obratiti pažnju.

 1. Haljina od listova trebala bi biti kreirana neposredno prije događaja na koji ćete je obući. Listovi se vrlo brzo suše i možda neće ispasti baš ono što biste željeli.
 2. Lišće je također vrlo krhak materijal. Repovi se lome, a lišće otpada, stvarajući praznine na platnu odjeće. Stoga, odjeću treba nositi s oprezom.

Od cvijeća i biljaka

Ljubav prema cvijeću nikada neće nestati. Izvrstan su način za izražavanje osjećaja, uređenje doma, a odnedavno i materijal za haljinu.

Odjeća od svježeg cvijeća ostaje relevantna ne samo za razne festivale, već i za koncerte.

Cvjetna haljina Ani Lorak

Od drugih materijala

Materijala pomoćnika ima toliko da ih je teško uklopiti u jedan članak.

Haljine su stvorene od paunovog perja, ali nitko ne zabranjuje eksperimentiranje s perjem.

Osušena trava i slama također će dobro poslužiti za tkanje balske haljine.

Haljina od sijena

Ukratko, ne bacajte neke od gore navedenih materijala, kao ni rukavice, stare kišobrane, nepotrebne medvjediće, čepove za pivo, limenke piva, žarulje, kosu. I odjednom će mi kad-tad dobro doći.

A ako vam ponestane mašte, upotrijebite reklame proizvođača različite robe.

Nadamo se da će vam članak dobro doći i biti od koristi. Zapamtite da je sve u vašim rukama - glavna stvar je biti strpljiv i naoružati se maštom, a ostalo će uslijediti. Sretno u vašim nastojanjima.

bez komentara

Moda

ljepota

Kuća