Stilovi i modeli haljina

Sarong - upečatljiv komad odjeće za plažu

Sarong - upečatljiv komad odjeće za plažu
Sadržaj
  1. Osobitosti
  2. Kako vezati?
  3. Uz što obući?
  4. Pribor

Odjeća za plažu ima bezbroj mogućnosti odjeće iz cijelog svijeta. Ako je pareo već postao poznati dio ljetne garderobe, onda se sarong još uvijek gleda.

Sarong

Kod kuće se može nazvati na različite načine, uključujući "mundu".

Sarong je kvadratni ili pravokutni šal s prilično dugom stranom - oko 2 m.

Sarong se upravo po svojoj dužini razlikuje od parea koji je već čvrsto ušao u naš život. Najduža strana parea obično je 1,4 m.

Sarong šal

Postoji mnogo načina za vezanje saronga, pa jedan takav šal može zamijeniti nekoliko predmeta. Multifunkcionalnost je vrlo važna za turiste pa vam savjetujemo da obratite pažnju na to!

Osobitosti

Za autohtono stanovništvo sarong je odjevni predmet cijele dužine, križanac između suknje i haljine. Za različite narode ovo je samo ženski ili samo muški dio garderobe, za druge ga nose svi. Ovisno o održivosti nacionalne tradicije, sarong se pretvorio u svečanu i vjersku nošnju, koja se obično nosi u iznimnim prilikama, ili je postala prepoznatljiv element Aboridžina, sastavni dio svakodnevne odjeće.

Autohtoni ljudi koriste šalove od praktičnih prirodnih tkanina tradicionalnih boja, a turisti biraju lagane, poslušne i leteće saronge od pamuka, svile, šifona i satena. Posebni prstenovi i kopče fiksiraju sarong koji je vrlo ugodan za nošenje. Tajlanđani često fiksiraju tkaninu na tijelu, oponašajući široke hlače.

Posebna gracioznost koju odjeća daje ženama, fluidnost pokreta i mogućnost lakog mijenjanja oblika učinili su sarong predmetom interesa dizajnera.Dakle, ljetna je garderoba nadopunjena univerzalnim i lijepim detaljem koji sliku čini tajanstvenom. Neobične boje, njihove kombinacije i neobični uzorci također su izmišljeni zbog mode za šalove.

Osim tradicionalnih metoda bojanja i tkanja niti, počeli su koristiti slikanje na tkanini (na primjer, batik ili ikat).

Sarong na bokovima

Donijevši sarong kući, možete ga učiniti umjetničkim predmetom (torbu, marama ili ovratnik) ili čak predmetom interijera (u obliku zavjesa, prekrivača, panela, stolnjaka). Ili ga možete staviti u kofer, čekajući nova putovanja.

Kako vezati?

Sarong ima veliku veličinu, pa ako imate mašte, možete stvoriti romantične ili etničke slike. Najčešće se sarong veže oko bokova ili struka poput suknje.

Načini vezanja saronga

Pogledajmo uobičajene načine vezanja saronga. Mnogi od njih su jednostavni i neće dugo trajati.

Načini vezanja saronga

Karipska opcija

Omogućuje odabir visine šala na tijelu: na bokovima ili visoko ispod poprsja. Omotajući se šalom, morate vezati repove ispred u čvor (mogu se ostaviti ili slobodni ili skriveni). Elegantnija metoda razlikuje se po tome što je čvor napravljen offset: uzimaju jedan kraj, a kao drugi rep za čvor, jednostavno presreću komad tkanine uz vrh. Ostatak tkanine je oblikovan kao miris, nježno ga uvlačeći prema unutra u struku i tako maskirajući čvor.

Sarong - karipski način vezanja

Tajlandska verzija

Postavljaju tkaninu okomito, omotavaju kratki rub oko tijela i vežu ga sprijeda. Donji dio marame je uvijen s jedne ili obje strane, krajevi su podignuti do struka i prvi čvor je skriven ovom draperijom. Tkaninu možete provući odozdo između nogavica, tako se dobivaju harem hlače. Ova je opcija pouzdana i jednostavna za korištenje.

Sarong – tajlandski način vezivanja

U Burmi

Zašijte sarong duž kratkog ruba, ostavljajući rupe. Stavljajući "cijev", presreću "konske repove" duž gornjeg ruba, vežući ih ispred, praveći nabore koji gledaju prema unutra. Čvorovi konjskog repa omotani su prema unutra. Ova metoda pomoći će pretvoriti šal u suknju ili haljinu.

Najjednostavnije opcije su presavijanje tkanine po dužini, omotavanje tkanine oko kukova i vezanje gornjih rubova. Ovo će upotpuniti minicu. Prekrasne asimetrične suknje dobivaju se preklapanjem četvrtastog saronga.

Sarong mini suknja

Majstorske tečajeve pomoći će vam da napravite haljinu u nekoliko sekundi:

  • Provlačeći tkaninu iza leđa, prekrižite gornje krajeve na prsima, umotajte u snopove i zavežite na stražnjoj strani vrata.
  • Ostavite jedan rub sa strane, podižući sarong preko prsa, gurnite šal iza leđa i omotajte ga oko tijela, na leđima će biti preklapanje tkanine. Pokušajte ostaviti donji kut šala slobodnim iznad tkanine. Drugi gornji kut također može biti sa strane. Ovi krajevi će poslužiti kao remenje: podižemo ih naprijed prema gore ispod pazuha, vežemo ih na stražnjoj strani vrata.
  • Na sličan način se na jedno rame može vezati i kraći šal: sredina saronga je orijentirana na jednu stranu, s druge strane tkanina se preklapa s pazuhom, uglovi marame nakon ovog križa presavijeni su u snopovi, podignuti na rame i vezani odozgo. Rezultat je asimetrična haljina u starinskom stilu.

Ovo su najpopularniji načini. Vrijedno je eksperimentirati kako biste pronašli svoju verziju, jer će dobro odabran uzorak i pravilno vezan sarong dodati eleganciju figuri.

Na primjer, za dame s bujnim poprsjem bolje je vezati sarong poput suknje, a s sitnim napraviti čvorove na prsima. Ispravan vertikalni ili dijagonalni crtež pomoći će u ispravljanju potpunosti. Šal vezan iznad struka će dodati visinu. Što su ramena uža, to bi sarong trebao biti viši.

Sarong kao suknja za bucmaste

Uz što obući?

Autohtoni narodi nose ove suknje s posebnim bluzama. No, ostatak svijeta radije koristi sarong kao dio odjeće za plažu, kombinirajući ga s odvojenim i jednodijelnim kupaćim kostimima, topovima i laganim otvorenim cipelama.

Sarong

Elegantne i ekskluzivne šalove možete nositi za ljetne zabave kao haljinu, nadopunjujući odjeću sandalama s petom ili platformom. Basic japanke i japanke za plažu upotpunit će svaki sarong look.Zanimljive će biti varijacije s cipelama s kravatama, kada vrpce, remenčići "grle" noge.

Pribor

S obzirom na specifičnosti takve ljetne odjeće, od dodataka možete se zaustaviti na šeširima, trakama za glavu i šalovima. Svoje mjesto naći će i svijetli ukrasi. To može biti jeftin nakit, šarene naušnice, narukvice, masivne ogrlice od kamenja ili stakla. Zanimljivi setovi školjki, koralja, perja.

Plaža izgleda ljubavne torbe izrađene od prirodnih materijala: pamuk, slama itd. Veliki ili mali, tvrdi ili mekani poput naprtnjača, najrazličitijih oblika - ovisi o vašim željama i potrebama.

Posebne kopče-gumbi, kao i za vratne maramice, pomažu u sigurnom pričvršćivanju odjeće. Dolaze u različitim oblicima kako bi vaš izgled učinili još sofisticiranijim i elegantnijim. Ako nosite sarong kao haljinu, možete ga opasati. Moderna interpretacija to dopušta.

Sarong u kombinaciji sa širokim pojasom

Ljetni look nije potpun bez velikih sunčanih naočala, jer će upravo te naočale zaštititi vaše oči od užarenih zraka. Sarong, kao odjeća, nije samo počast modi i ljepoti, već i vrlo funkcionalna i udobna stvar koja može postati glavni element slike. Vrijedi nabaviti par saronga kako biste lakše mijenjali svoj izgled svaki dan!

bez komentara

Moda

ljepota

Kuća